Boekhouding

Als ondernemer kun je zelf je boekhouding doen. Er zijn diverse online boekhoudprogramma’s op de markt waarmee je zelf de boekhouding van jouw onderneming kunt bijhouden. Het voordeel hiervan is dat je – als je alle administratie goed bijhoudt – op ieder moment informatie uit de boekhouding kunt halen.

Ons kantoor kan je op weg helpen bij de opzet, inrichting en uitvoering van de boekhouding. Daar hebben wij een standaard rekeningschema voor ontwikkeld.
Tussentijds of na afloop van het jaar kunnen wij dan ook de boekingen beoordelen. De bestanden kunnen vaak ingelezen worden in onze boekhoudprogramma’s.

Na eventuele correcties wordt dan aan het eind van het jaar de jaarrekening samengesteld die aan alle eisen voldoet. De aangifte inkomsten- dan wel vennootschapsbelasting regelen wij voor je.

Als onderneming ben je verplicht om een degelijke financiële administratie bij te houden. Deze financiële stukken dien je minimaal 7 jaar te bewaren (stukken betreffende onroerende zaken zelfs 10 jaar). Grotere bedrijven zullen een administrateur of zelfs een afdeling voor dit werk hebben. De kleinere ondernemer kan deze administratie (de boekhouding) zelf doen of dit uitbesteden aan zijn accountant.

De boekhouding uitbesteden

Er zijn ook ondernemers die minder bedreven zijn in het boekhouden of – vaak terecht – van mening zijn, dat zij hun tijd beter kunnen besteden aan hun eigen vak. Daarmee kun je namelijk meer verdienen. De accountant moet de boekhouding tóch nakijken. Mocht je deze zelf bijhouden en het klopt uiteindelijk niet, dan maakt zelf boekhouden of uitbesteden qua kosten niet echt veel meer uit.

Voor deze ondernemers verzorgen wij graag op een persoonlijke manier hun financiële administratie en aangifte- omzetbelasting. Het bijwerken geschiedt volgens afspraak: per maand, kwartaal of jaar. Alles is – in overleg – mogelijk.

Zullen we een keer kennismaken?